TRAFSAF

Cilj projekta je da se kroz unaprijeđenje kurikuluma to jest nastavnih programa , kao i kroz formiranje novih studijskih programa osnovnih i master studija unaprijedi ukupna bezbijednost saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana. 

Univerzitet Adriatik Bar, odnosno Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku Budva učestvuje kao partner na ERASMUS+ projektu – Unapređenje bezbednosti u saobraćaju u zemljama Zapadnog Balkana kroz unapređenje kurikuluma i razvoj osnovnih i master studija - TRAFSAF (Improving The Traffic Safety In The Western Balkan Countries Through Curriculum Innovation And Development Of Undergraduate And Master Studies). Projekat će trajati 36 mjeseci, a partneri na ovom projektu su iz zemalja članica Evropske unije koje će preneti svoja iskustva zemljama Zapadnog Balkana.

Cilj projekta je da se kroz unaprijeđenje kurikuluma to jest nastavnih programa , kao i kroz formiranje novih studijskih programa osnovnih i master studija unaprijedi ukupna bezbijednost saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana. Unaprijeđenje i formiranje novih studijskih programa predviđenih  ovim projektom biće u skladu sa zahtjevima Bolonje i sa standardima nacionalne akreditacije.

Imajući u vidu podatak da su saobraćajne nezgode osmi po redu uzročnik gubitka života, postoji velika potreba da se kod svih učesnika u saobraćaju, prije svega podigne svijest o opasnostima koje vrebaju u saobraćaju, a zatim i ukupna bezbijednost saobraćaja.

Svrha ovog projekta je upravo ta: da se kroz edukaciju studenata budućih stručnjaka,  poboljša nivo bezbijednosti u saobraćaju tako što će oni svoje znanje po završetku biti u stanju da primijene u praksi i na “terenu”, čime će se u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sveukupne slike stanja saobraćaja.