Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FSKL) Budva, Crna Gora

USPJEŠNI STUDENTI FSKL-a


RADNJIĆ NIKOLA

Nikola Radnjić (22.04.1998.god.), student našeg fakulteta, pored studiranja i posvećenosti učenju, odlično se snalazi i na brdskim stazama.

Trkama je profesionalno počeo da se bavi prošle godine. Iako ga je ljubav i želja za automobilima vukla od „malih nogu“.

Krenuo je sa autom najmanje klase „Yugo grupe N“, iz radosnalosti, sa ogromnom ljubavlju prema ovom sportu, ali jako malim očekivanjima. Kako je trka odmicala, adrenalin je rastao i Nikola je svoju prvu trku završio sa peharom u ruci, za osvojeno 1. mjesto na trci “Kotor Trojica 2018″.

Nakon ovog uspjeha želja za sportom je rasla, ali uz nju i velika odricanja, jer svjesni smo da je ovo jedan on opasnih, neizvjesnih, ujedno i jako skupih sportova. Međutim Nikola je pored svih svojih obaveza na fakultetu odlučio da nastavi dalje i sve svoje obaveze uskladi sa trkama.

Tako je na trci „Glava zete„ uz male poteškoće, ostao dosledan svom talentu i osvojio treće mjesto. Zatim se nekoliko mjeseci kasnije vraća na stazu i u tradicinalnoj brdskoj trci na Lovćenu osvaja 1. mjesto, i tako svakog mjeseca, nova staza, novo iskustvo, gradovi van Crne Gore i sve veća želja da se pored fakulteta koji iziskuje mnogo odricanja nastavi bavljenjem ovog ekstermnog sporta.

Najveću podršku ima od svoje porodice, prijatelja, ali isto tako i svojih kolega sa fakulteta.

 

 

VARAJIĆ MILICA

Ljudi se u svakodnevnom životu susrecu sa velikim životnim raskrsnicama.Donošenjem odluka biraju svoj put, a jedna od tih odluka je i upis fakulteta.

Ja sam izabrala da budem student fakulteta za saobraćaj komunikacije i logistiku baš zato što smatram da su mi sa tim fakultetom mnoga vrata otvorena. Imam opciju da biram između više smjerova. Svakako smatram da je saobraćaj osnovna stvar koja nam je neophodna za obavljanje naših svakodnevnih obaveza kao što su odlazak na posao, odlazak na trening, prevoz djece u školu, pa čak i putovanja ne bi bila moguća bez postojanja saobraćajnih puteva. Baš iz razloga jer volim putovanja, između ostalog, odlučila sam da upišem upravo ovaj fakultet.

Iako se fudbal smatra muškim sportom, postoje djevojke koje prevazilaze sve predrasude. Jedna sam od njih. Ja sam Milica Varajić studentkinja prve godine Fakulteta za Saobraćaj, Komunikacije i Logistiku u Budvi.

Moju strast prema lopti i fudbalu otkrila je moja majka na jedan simpatičan način, izvodivši moju sestru i mene napolje svakodnevno, sestra se uvijek igrala sa djevojčicama (djevojačkih igara), a dok sam ja uvijek trčala lopti i dječacima koji su igrali fudbala. Redovno sam sa svojim ocem i bratom znala sjedjeti i gledati fudbal i birala pažljivo svoje idole, naravno kao i svako dijete imala sam maštu. Moja mašta je bila da izadjem na teren i da dajem golove dok navijači izgovaraju moje ime. Maštanje je počelo prelaziti u stvarnost sa mojih 10 godina, kada sam svoje prve korake počela praviti sa djecacima na stadionu u Nikšiću. Već na prvoj utakmici sam se pokazala i osvojila nagradu najboljeg igrača utakmice. U Nikšiću sam igrala 3 godine, dok se moja porodica iz privatnih razloga nije preselila u Budvu. Tada sam i ja zaigrala za Budvanski fudbalski klub takodje sa djecacima, gdje sam nastavila da nižem uspjehe. U Budvanskom klubu sam bila godinu dana, a onda sam zatražena u klubu "Lovćen" sa Cetinja gdje prelazim da igram za ženski klub i gdje pokazujem svoj talenat i sa samo 14 godina postajem Reprezentativka Crne Gore. Nadam se da cu još više napredovatii da cu sebe u budućnosti vidjeti kao uspješnu fudbalerku.

 

 

 

MILA VULOVIĆ

studentkinja našeg fakulteta, pored studiranja i posvećenosti učenju, odlično se snalazi u modelingu.

Modeling i samo bavljenje modom oduzima dosta vremena, prije svega zahtijeva i dosta odricanja, međutim naša studentkinja nekako uspijeva sve to da uskladi. Na pitanje da kaže nešto više o sebi napisala je.

“Pored toga sto studiram u svom gradu gdje sam i odrasla, bavim se modelingom, kao I zanimanjem koji se popularno zove “influencer” na instagramu. Moram priznati da ta vrsta posla oduzima dosta vremena, ali uspješno to postižem upored sa fakultetom.

Takodje predstavljam Crnu Goru na svetskim izborima za Miss. Prvi put sam učestvovala na izboru za Miss Crne Gore 2014. god. kao najmladja učesnica. Takodje sam učestvovala na izborima za Miss u Bejrutu, Hrvatskoj, Kini, Inner Mongoliji, Maleziji i Rumuniji.

Osvojila sam dosta nagrada i to su bila divna iskustvai uspomene koje nemaju cijenu. Prema ljubavi ka svom poslu često odsustvujem, ali se sve da nadoknaditi radom i trudom. Jako mi je bitno sto imam veliku podrsku svoje porodice, prijatelja i mnogih drugih, to zaista znaci!

 

 

MARTINA BOŽINOVIĆ

Martina Bozinović (07.12.1998.god), student našeg fakulteta, pored studiranja i posvećenosti učenju, odlično se snalazi i na modnoj pisti.
Modelingom je profesionalno počela da se bavi prije 3 godine. Iako je ljubav, osjećaj i želju za modu vukla još iz ranog djetinjstva.

Sa takmičenjem je krenula u maju 2017.godine, kada je i održan izbor za „Miss“ Crne Gore, na kojem je ušla u top 5 najljepših Crnogorki, a ujedno i postala dobitnica prestižne titule „Miss Turizma Crne Gore“.

Kasnije kao misica turizma, dobija i titulu zaštitnog lica luksuznog hotela ACD u Meljinama.  Zatim 10. septembra ove godine posjećuje Kinu, na izboru za Miss Tourisam World.  U konkurenciji koju su činile cure iz 106 zemalja, plasirala se među top 10 najljepših misica turizma.

Modeling je njena ljubav, kao mala djevojčica šetala je pistom, manekenstvo joj je bila jedna vrsta hobija, međutim danas, pored fakulteta to joj predstavlja posao i veliku obavezu. Iako je jako uspješna u svijetu modelinga, odlično sesnalazi i sa obavezama koje ima na fakultetu. Zbog putovanja i revija nijeredovna na predavanjima, ali uz dobru organizaciju, kao i zaposlene u Studentskoj službi, svojih kolega, stiže se informisati i završavati studentske obaveze u roku !