Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FSKL) Budva, Crna Gora

DODELJENE NAGRADE PKS-PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

GODIŠNJA NAGRADA "ZA ŽIVOTNO DELO" PROF. DR SLOBODAN ZEČEVIĆ

DODELJENE NAGRADE  PKS-PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA
"BEOGRADSKI POBEDNIK"
ZA REZULTATE OSTVARENE U 2016. GODINI

GODIŠNJA NAGRADA "ZA ŽIVOTNO DELO"

PROF. DR SLOBODAN ZEČEVIĆ
 

 

Profesor Zečević je vodeći naučnik, stručnjak za oblast logistike. Višedecenijski rad je istovremeno posvetio nauci, primeni naučnih rešenja u privredi i edukaciji stručnjaka u oblasti logistike. Učestvovao je u školovanju preko 1000 inženjera, koji svojim radom ostvaruju značajne privredne rezultate u proizvodnim, trgovačkim i logističkim korporacijama.

 

Postavio je temelje za oblast city logistike i uveo je na Beogradski univerzitet, koji zahvaljujući tome danas raspolaže sa 900 stručnjaka iz ove oblasti bez koje je nezamisliv razvoj pametnih gradova. Uspostavljanje i razvoj pametnih gradova nije moguć bez inovativnih znanja, rešenja i intelektualnog kapitala, a temelje ovog razvoja u Republici Srbiji postavio je upravo profesor Zečević. Zahvaljujući njemu, Srbija i Beograd su začetnici city logistike u ovom delu Evrope.

 

Na njegovu inicijativu u Privrednoj komori Beograda osnovana je 2015. godine Grupacija za city logistiku. Kao predsednik Grupacije, a uz podršku Privredne komore Beograda, uspostavlja jedinstven sistem koji se dalje razvija kroz rad Saveta za city logistiku Privredne komore Srbije.