Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FSKL) Budva, Crna Gora

O Fakultetu

Osnovni cilj Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku je obrazovanje diplomiranih inženjera u saobraćaju, komunikacijama i logistici zasnovanog na najsavremenijim znanjima (teoriji i praksi) iz oblasti željezničkog, drumskog, vazdušnog i poštanskog saobraćaja, komunikacija i logistike.


FSKL PROGRAM
OSNOVNE STUDIJE

FSKL ima tri smjera. 

Saobraćajni 
Omogućava studentima da steknu najnovija znanja, ovladaju savremenim metodama i tehnikama i razviju odgovarajuće vještine iz menadžmenta, organizacije, marketinga, finansija i dr., koje su   potrebne za upravljanje saobraćajnim poslovnim sistemima. 
Organizovan je u četiri modula: željeznički saobraćaj, drumski saobraćaj, poštanski saobraćaj i vazdušni saobraćaj.

E - Komunikacije  (detaljnije)
Omogućava studentima da steknu najnovija znanja, ovladaju savremenim metodama i tehnikama i razviju odgovarajuće vještine iz upravljanja komunikacionim mrežama i sistemima, tarifne politike telekomunikacionih servisa, upravljanja i razvoja mobilnih komunikacija, regulatornih poslova i dr., koje su potrebne za upravljanje poslovnim sistemima elektronskih komunikacija.   

Logistika  (detaljnije)
Omogućava studentima da steknu najnovija znanja, ovladaju savremenim metodama i tehnikama i razviju odgovarajuće vještine iz organizacije logističkih sistema, špedicije i agencijskog poslovanja, upravljanja lancima snadbjevanja, City logistike, osiguranja i dr., koje su potrebne za upravljanje poslovnim sistemima.   

Fakultet je akreditovan rješenjem savjeta za Visoko obrazovanje, RCG, i dobio licencu za rad od Ministarstva prosvjete i nauke RCG.